Laat je inspireren door je omgeving.

Krijg meer grip op jouw organisatie door gebruik te maken van ervaringen van belanghebbenden binnen én buiten de organisatie. Met Happynizr breng je deze ervaringen snel en eenvoudig in beeld, zodat jij je kunt richten op verbeteracties.

Business Experience (BX)

Leren van de 'Business'

Durf te leren van externe belangengroepen. Of intern te luisteren naar teams, afdelingen of een ondernemingsraad. Zij hebben (dagelijks) interactie met elkaar over de belangrijkste bedrijfsprocessen. Durf jij als 'kwaliteitsverbeteraar' in de organisatie informatie op te halen? Denk aan leveranciersbeoordelingen, of de kwaliteit van de ICT-service. Maar ook aan Checks & Audits voor ISO-normeringen, projectevaluaties of stakeholdertevredenheid metingen. Dan biedt Happynizr jouw tooling om gemakkelijk te leren en acties uit te zetten, zodat jouw organisatie verbeteringen kan oppakken. Het resultaat: meer grip op jouw 'Business'.

Waarom luisteren naar je omgeving?

Happynizr verzamelt snel en eenvoudig informatie uit de interne en externe omgeving, zodat afdelingen als Inkoop, Kwaliteit en ICT kunnen werken aan:

  • Een hogere kwaliteit van de eigen bedrijfsprocessen
  • Lagere faalkosten en minder tijdsbesteding
  • Een betere interne samenwerking tussen teams of afdelingen
  • Een betere samenwerking met externe partijen

Wij brengen ervaringen met jouw organisatie in kaart

Met Happynizr breng je via meerdere digitale kanalen waardevolle ervaringen van interne en externe partijen in beeld. Zo ontstaat een leercultuur en kan jouw organisatie wendbaarder, innovatiever en klantgerichter gaan werken.

Leveranciersbeoordelingen

(Inkoop & Procurement)

Vendor Rating Systeem

(Inkoop & Procurement)

Checks & Audits

(Kwaliteitsmanagement)

ICT-serviceverlening

(ICT-management)

IT-barometer

(ICT-management)

Stakeholdertevredenheid

(Omgevingsmanagement)

Het juiste type business onderzoek nog niet gevonden?

Happynizr biedt een breed scala aan metingen van ervaringen opgedaan door belanghebbenen aan. Deze metingen zijn vaak niet onder één naam weer te geven. Denk bijvoorbeeld aan het meten van procesvoortgang, het versturen van een adhoc vragenlijsten om informatie boven tafel te krijgen, of feedback vragen aan belanghebbende partijen over producten of diensten. Dit vraag om metingen op maat. In overleg maakt Happynizr graag een specifiek onderzoek voor jou op maat.

Slimme oplossingen voor
Marketing, Sales en Customer Support

De stem van de (online) klant wordt steeds belangrijker als het aankomt op het verbeteren van je product, dienst, service, merk of website. Ontdek welke manieren van klantfeedback er zijn en hoe je met Happynizr deze tooling snel en gemakkeijk kunt inzetten.

Online support

Stap voor stap word je met behulp van eenvoudige (video-)instructies uitgelegd hoe Happnyizr werkt. 

Volg ons

© Happynizr B.V. - Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden - Privacy statement - Proclaimer