Breng klantbeleving van A tot Z in beeld.

Klantervaringen managen is topprioriteit voor succesvolle organisaties. Zij werken continu aan enthousiaste, winstgevende, terugkerende (ETW) klanten. Klanten die (zeer) tevreden zijn, komen namelijk terug voor een re-buy en spreken positief over hun ervaringen tegen bekenden. Het resultaat is dat jouw organisatie gezond groeit met nieuwe én loyale enthousiaste klanten.

Customer Experience (CX)

Klantbeleving is cruciaal

Klanten maken hun keuze voor jouw product, dienst of merk niet zomaar. Het is in zeer grote mate gebaseerd op hun eigen klantbeleving. Ook weten we dat de impact van klantervaringen op succes steeds meer toeneemt. Dus door goed te luisteren naar klantevaringen én deze te koppelen aan 'momenten van de waarheid' leert jouw organisatie de klantreis positief te beïnvloeden.

Waarom klantervaringen meten?

Happynizr meet voor jou de klantervaringen, zodat Marketing, Sales en Customer Support kunnen werken aan:

  • Een meer klantgerichte organisatie
  • Een hogere klanttevredenheid
  • Een hogere mate van klantloyaliteit
  • Een hogere aanbevelingsscore (NPS)
  • Lagere faalkosten door minder klachten

Wij brengen klantervaringen in beeld

Met ons platform kun je via meerdere digitale kanalen alle klantervaringen meten. We helpen je graag met slimme oplossingen om de ervaringen van jouw doelgroep helder in beeld te brengen, zodat jouw organisatie klantgerichter kan gaan werken.

Klanttevredenheid

(CSAT, CES, NPS)

Servicebeleving

(Online & Offline)

Klantgerichtheid barometer

(Continu & Periodiek)

Imago & Reputatie, Brand experience

(Merkbeleving)

User experience

(Online & Offline)

Behoeftenonderzoek

(Marktonderzoek )

Het juiste type klantonderzoek nog niet gevonden?

Happynizr biedt een breed scala aan metingen van klantervaringen aan. Sommige metingen zijn niet onder één naam weer te geven. Denk bijvoorbeeld aan het meten van interne klanttevredenheid, het in kaartrt brengen van behoeften van nieuwe klanten, het testen van productideeën of de positionering van jouw organisatie, product of dienst. Dit vraag om metingen op maat. In overleg maakt Happynizr graag een specifiek onderzoek voor jou op maat.

Slimme oplossingen voor HRM

Ontdek welke HRM-tooling jou kan helpen bij het creëren van betrokken en bevlogen medewerkers. Verzamel automatisch feedback van sollicitanten, (nieuwe) medewerkers en van personen die jouw organisatie verlaten. Happynizr geeft je de juiste inzichten om woestaantrekkelikjk te worden voor nieuwe medewerkers, medewerkersbetrokkenheid te verhogen en medewerkers zelf te laten werken aan (persoonlijk) succes.

Online support

Stap voor stap word je met behulp van eenvoudige (video-)instructies uitgelegd hoe Happnyizr werkt. 

Volg ons

© Happynizr B.V. - Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden - Privacy statement - Proclaimer