Organisaties die luisteren naar hun medewerkers, presteren beter. 

Medewerkers weten namelijk als geen ander wat er beter en slimmer kan. Succes creëer je niet zelf, dat doe je samen. Geef daarom iedere medewerker in jouw organisatie een stem om eigen successen te creëren. Al die successen samen zorgen voor een topprestatie.

Onze oplossingen voor Human Resources:

Special: Corona-enquête (Covid-19)

Blijf juist nu in contact met je medewerkers. De Corona-enquête is een flexibele en korte scan die laat zien hoe het met je medewerkers gaat en of zij productief kunnen (blijven) werken. Leer direct van medewerkers wat de impact van COVID-19 is op jouw organisatie en ga aan de slag met verbetersuggesties. Wij geloven dat het effect van COVID-19 merkbaar wordt in de organisatie van de toekomst. Ga daarom nu alvast een dialoog aan met je medewerkers over het ‘nieuwe werken’. 

Medewerkertevredenheid

Medewerkers hebben vaak de beste ideeën. Zij weten als geen ander wat beter of sneller kan in bedrijfprocessen, of wat meer klantgericht werken is. Neem afscheid van een traditioneel, jaarlijks Medewerkerstevredenheidonderzoek (MTO) en ontdek zelf hoe waardevol een modern, periodiek Medewerkersonderzoek is.

Voorbeeld medewerkeronderzoek dashboard

e-NPS score

Wil je erachter komen hoe medewerkers over jouw organisatie denken? Dan kan de Employee Net Promotor Score je helpen. Medewerkers krijgen één cruciale vraag voorgelegd: Hoe waarschijnlijk is het dat jij je werkgever aanraadt bij anderen. Uiteraard geldt hoe hoger de score, hoe beter. Ga direct aan de slag met de tips en verbetersuggesties om van jouw organisatie een mooiere organisatie te maken.

Thema-onderzoek

Snel en eenvoudig feedback verzamelen bij medewerkers over één bepaald thema of onderwerp naar keuze? Dan is het thema-onderzoek voor jouw organisatie de beste oplossing.

Pulse-meting

Met regelmaat, kort en krachtig weten hoe medewerkers denken over een bepaald onderwerp. Of als opvolging van een groter Medewerkersonderzoek. Kies dan voor Pulse-metingen. Happynizr helpt je bij het uitvragen gedurende een wat langere periode en toont je de (trend)resultaten in ons dashboard.

Recruitment- en onboarding-onderzoek

Wat houdt kandidaten die bij jou willen werken bezig? Hoe is het om in jouw organisatie te starten? En wat maakt nieuwe medewerkers enthousiast over hun nieuwe baan? Kortom wat gaat er goed tijdens het instroomtraject en wat kan er (nog) beter en hoe voorkomen we vroegtijdig verloop? Happynizr helpt je bij het in kaart brengen van een effectieve instroom van nieuwe medewerkers. Ga als HR gelijk aan de slag met de feedback van nieuwe medewerkers.

360 graden feedback

De 360 graden feedback methode helpt je op gestructureerde wijze feedback te krijgen van collega’s die regelmatig met je samenwerken en een goed zicht hebben op jouw dagelijks functioneren. Wil jij als medewerker grip op je persoonlijke performance en dit inbrengen tijdens functionerings- en beoordelingsgesprekken, dan is dit een goed instrument om te leren van je directe collega’s en je persoonlijk carierre-ontwikkeling verder vorm te geven.

Exit-onderzoek

Vertrekkende medewerkers zijn heel goed in staat te vertellen wat er beter of anders zou kunnen. Door goed te luisteren naar de feedback van vertrekkende medewerkers kan onnodige uitstroom worden voorkomen. Of als het toch onvermijdelijk blijkt te zijn, zorg er dan voor dat vertrekkende medewerkers ambassadeurs blijven van jouw organsatie.

Happynizr meet ervaringen

Klanten, medewerkers en belanghebbenden geven organisaties de beste tips en verbetersuggesties waarmee ze aan de slag kunnen. Happynizr helpt je deze ervaringen in kaart te brengen door snel en eenvoudig digitale formulieren, vragenlijsten en vormen van feedback te faciliteren. Deze waardevolle inzichten tonen wij op onze dashboards, zodat je meteen actiegericht aan de slag kunt.

Online support

Stap voor stap word je met behulp van eenvoudige (video-)instructies uitgelegd hoe Happnyizr werkt. 

Volg ons

© Happynizr B.V. - Alle rechten voorbehouden. Algemene Voorwaarden - Privacy statement - Proclaimer