Succesvoller dankzij feedback van je eigen medewerkers.

Ontdek welke feedbackinstrumenten jouw organisatie mooier, wendbaarder en innovatiever maken.

Ervaringen van medewerkers (EX) ophalen.

Eigen medewerkers geven de organisatie de beste inzichten. Verbeterpunten waarmee je direct aan de slag kunt. Met Happynizr kun je snel en eenvoudig allerlei vormen van medewerkersonderzoek uitvoeren,

Corona-enquête (Covid-19)

Showcase Givewise

Blijf juist nu in contact met je medewerkers. De Corona-enquête is een flexibele en korte scan die laat zien hoe het met je medewerkers gaat en of zij productief kunnen (blijven) werken. Leer van medewerkers wat de impact van COVID-19 is op jouw organisatie.

 Ga naar 

e-NPS score

Showcase Blockwise

Wil je erachter komen hoe medewerkers echt over je denken? Dan kan de employee Net Promotor Score je helpen. Medewerkers krijgen één vraag voorgelegd: Hoe waarschijnlijk is het dat jij je werkgever aanraadt bij anderen. Uiteraard geldt hoe hoger de score, hoe beter.

 Ga naar 

Medewerkerstevredenheid

Showcase Givewise

Medewerkers hebben vaak de beste ideeën. Zij weten namelijk als geen ander wat beter, sneller of meer klantgericht kan. Ontdek zelf hoe waardevol een modern, periodiek  Medewerkersonderzoek is.

 Ga naar 

Pulse-meting 

Showcase Blockwise

Met regelmaat kort en krachtig weten hoe medewerkers denken over een bepaald onderwerp. Kies dan voor Pulse-metingen. Eenvoudig en snel uitvragen gedurende een wat langere periode.

 Ga naar 

Thema-onderzoek

Showcase Givewise

Snel en eenvoudig feedback verzamelen bij medewerkers over één bepaald onderwerp naar keuze? Dan is het thema-onderzoek voor jouw organisatie de beste oplossing.

 Ga naar 

360 graden feedback

Showcase Blockwise

De 360 graden feedback methode helpt je op gestructureerde wijze feedback te krijgen van collega’s die regelmatig met je samenwerken en een goed zicht hebben op jouw dagelijks functioneren.

 Ga naar 

Onboarding-onderzoek

Showcase Givewise

Wat houdt nieuwe medewerkers bezig? Wat gaat er goed tijdens het instroomtraject en wat kan er nog beter? Ga direct de slag met de instroom-feedback van nieuwe medewerkers.

 Ga naar 

Exit-onderzoek

Showcase Blockwise

Vertrekkende medewerkers zijn heel goed in staat te vertellen wat er beter of anders zou kunnen. Door goed te luisteren naar de feedback van vertrekkende medewerkers kan uitstroom worden voorkomen.

 Ga naar