Inzicht in tevredenheid van IT- producten en dienstverlening is noodzakelijk tegenwoordig.

Betekenisvolle feedback van eindgebruikers en goede IT-ervaringen vormen de basis voor succesvol ondernemen in deze digitale ervaringseconomie.

Ervaringen van IT-gebruikers ophalen.

Gun je organisatie om betere IT-applicaties te bouwen, beter te implementeren, hoogwaardige IT-diensten te leveren en systematisch inzicht te krijgen in de ervaring van eindgebruikers. Happynizr helpt bij de acceptatie van nieuwe tools en apps en het in kaart brengen van de tevredenheid om verandering in jouw "IT-landschap" te stimuleren.

Gebruikerstevredenheid

De meeste ervaring met IT applicaties en diensten heeft de (interne) eindgebruiker. Het is dus heel belangrijk om te weten hoe zij de dagelijkse IT-ervaringen beoordelen. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van een nieuwe app of het oplossen van een "IT-service request". Wat gaat er goed, waar is er ruimte voor verbetering? Met Happynizr maak je snel een eenvoudig enquêtes en verspreid ze direct. Kortom direct inzicht in verbeteringen.

 Ga naar 

'FITness barometer'

Passen de IT-applicaties, projecten, dienstverlening en vernieuwingen  nog wel bij de behoefte van de (interne) klant? Met Happynizr krijg je via vragenlijsten direct inzicht in de "FITness" van jouw IT-organisatie. Identificeer en prioriteer snel en effectief de belangrijkste IT-prioriteiten in jouw organisatie. En ga direct aan de slag.

 Ga naar